ua en ru

Міліція порушила справу по пікетуванню ГПУ

Столична міліція розпочала досудове розслідування за фактами втручання в діяльність працівників Генеральної прокуратури України (ГПУ) та київського УБОЗ з боку окремих учасників масових заходів, а також блокування адміністративної будівлі Шевченківського райсуду. Про це повідомляє прес-служба прокуратури м. Києва.

Дії правопорушників кваліфіковано за ч.1 ст.343 КК України (Втручання в діяльність працівників правоохоронного органу) та ч. 1 ст. 376 КК України (Втручання в діяльність судових органів).

Як відомо, з 4 грудня мітингувальники блокують роботу Генеральної прокуратури України, перешкоджаючи проходу працівників державної установи на робочі місця. Крім того, 5 та 6 грудня учасниками масових заходів вчинено аналогічні протиправні дії в приміщенні столичного УБОЗ та біля Шевченківського райсуду Києва.

У прокуратурі наголошують, що такі дії грубо порушують чинне законодавство та вчиняються з метою тиску на працівників правоохоронних та судових органів, перешкоджання виконанню ними службових обов'язків та спонукання до прийняття незаконних рішень.

Досудове розслідування у зазначених кримінальних провадженнях здійснюється слідчими відділами Шевченківського, Печерського та Голосіївського РУ ГУ МВС України в м Києві.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ГПУ звинувачує пікетувальників відомства у порушенні закону.