ua en ru

Міліція порушила справу проти чиновника ФГВФО та керівництва одного з банків за привласнення 19 млн грн

Міліція порушила справу проти чиновника ФГВФО та керівництва одного з банків за привласнення 19 млн грн Джерело фото:zik.ua
Міліція відкрила кримінальне провадження щодо уповноваженої особи Фонду гарантування вкладів фізичних осіб та посадових осіб одного з банків за фактом привласнення 19 млн грн.

Міліція відкрила кримінальне провадження щодо уповноваженої особи Фонду гарантування вкладів фізичних осіб та посадових осіб одного з банків за фактом привласнення 19 млн грн. Про це повідомляє прес-служба департаменту ДСБЕЗ МВС України

"Викрито зловживання уповноваженої особи Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на здійснення тимчасової адміністрації в одному з банківських установ", - йдеться в повідомленні.

Як розповіли в МВС, зловмисник у взаємодії з посадовими особами вказаного банку завдав шкоди ФГВФО майже на 19 млн грн. Порушуючи закон, вони здійснили взаємозалік однорідних вимог з іншою банківською установою. Такі дії призвели до неможливості використання зазначених коштів банку для погашення заборгованості перед вкладниками.

Міліція відкрила кримінальне провадження за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України.

Під час подальшого розслідування правоохоронці встановили ще ряд правопорушень, вчинених службовими особами згаданого банківської установи.