ua en ru

Міліція порушила справу за фактом порушення прав виборців на 215 окрузі

Міліція порушила справу за фактом порушення прав виборців та перешкоджання журналістській діяльності на виборчому окрузі №215.

Міліція порушила справу за фактом порушення прав виборців та перешкоджання журналістській діяльності на виборчому окрузі №215. Про це йдеться в повідомленні прес-служби МВС України.

Як повідомляється, до чергової частини Деснянського райуправління столичної міліції із заявою про вчинення кримінального правопорушення звернувся чоловік. За його словами, він роздавав мешканцям Деснянського району агітаційні листівки на підтримку одного з кандидатів в народні депутати, але невідомі, погрожуючи фізичною розправою, вимагали припинити агітацію. Свідком цієї пригоди став журналіст.

"В цей же час за вказаною адресою проводилася зустріч з виборцями кандидата в народні депутати по виборчому округу №215. Приблизно о 12.10 до заявника під'їхав мікроавтобус "Фольксваген Т4", білого кольору, з якого вийшли троє чоловіків у військовій формі і насильно завели його в салон мікроавтобуса. Зловмисники, погрожуючи фізичною розправою, вимагали припинити агітацію", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, на місці події перебував журналіст всеукраїнського громадського видання "Точка Опори", який повідомив, що є спостерігачем Всеукраїнської ГО "Громадянська мережа "Опора" та перебуває на зустрічі кандидата в народні депутати.
"За його словами, троє у військовій формі силою затягли чоловіка, який роздавав агітаційні листівки, у мікроавтобус білого кольору. Представник ЗМІ почав знімати на відео події, свідком яких став. Зловмисники помітили це і, схопивши журналіста, посадили в мікроавтобус, де почали погрожувати фізичною розправою та нанесли кілька ударів. Після цього переписали анкетні дані і змусили видалити з планшета відео цієї події", - повідомили в МВС.

На місце скоєння злочину негайно була направлена слідчо-оперативна група з метою повної фіксації зазначеного події і встановлення їх фігурантів.

За вказаним фактом СВ Деснянського РУ відомості внесено до ЄРДР за ст. 157 (Порушення виборчих прав громадян) і ст. 171 (Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів) КК України та розпочато досудове розслідування.

Зазначимо, виборчий округ №215 розташований у Деснянському районі Києва.