ua en ru

Міліція порушила справу за фактом нападу на нардепа

Міліція відкрила кримінальне провадження за фактом нападу на народного депутата.

Міліція відкрила кримінальне провадження за фактом нападу на народного депутата. Про це повідомляє прес-служба ГУМВС України в Києві.

"О 23:30 у Печерського районного управління столичної міліції заявою звернувся один з народних депутатів, 1952 року народження. Невідомі особи скоїли напад на народного обранця і його помічників", - йдеться в повідомленні.

За словами нардепа, о 20:20 на одній з вулиць центральної частини Києва невідомі на автомобілях заблокували його машину. З автомобіля Mazda вийшли кілька громадян в масках на обличчях. Один з нападників битою пошкодив авто.

Водій постраждалого, шляхом маневрування, вибрався з блокування. Під час цього невідомі розбили скло в автомобілі та кинули в салон пляшку суміші з різким запахом. Невідомі переслідували машину нардепа, поки вона не зникла в одному з дворів у центрі столиці.

"У той же час в районне управління міліції звернувся водій автомобіля "Мазда", 1976 року народження. Він пояснив правоохоронцям, що водій транспортного засобу, а саме таким автомобілем переміщався народний депутат про що зазначено в його заяві в міліцію, намагався вчинити на нього наїзд. Крім того, пошкодив задній бампер його машини і, не дивлячись на це, продовжив рух", - зазначили в МВС.

Повідомляється, що водій Mazda переслідував машину, поки вона не заїхала у двори будинків. Також водій повідомив, що в автомобілі, який він переслідував, було розбито скло.

Слідчим відділом Печерського РУ ГУМВС України в Києві розпочато кримінальне провадження за ст. 296 КК України (хуліганство).

Справа знаходиться на контролі в Міністерстві внутрішніх справ. Триває досудове розслідування.