ua en ru

Міліція порушила справу за фактом нападу на лідера організації "Правий сектор Кривий Ріг"

Міліція порушила справу за фактом нападу на лідера організації "Правий сектор Кривий Ріг" Джерело фото:elise.com.ua

Міліція порушила справу за фактом нападу на лідера організації "Правий сектор Кривий Ріг". Про це йдеться в повідомленні прокуратури м. Кривий Ріг.

"В даний час проводяться слідчі (розшукові) дії, спрямовані на встановлення фактичних обставин вказаного злочину та особи, яка його вчинила", - йдеться в повідомленні.

Попередньо відомості про зазначений факт СВ Саксаганського РВ Криворізького МУ МВС України у Дніпропетровській області внесено до ЄРДР та розпочато досудове розслідування за ознаками кримінального злочину, передбаченого ч.1 ст. 125 КК України (умисне легке тілесне ушкодження).

"Однак після отримання додаткової доказової інформації, за втручання прокуратури міста Кривого Рогу, змінено кваліфікацію даного злочину на замах на умисне вбивство (ч.2 ст.15, ч.1 ст.115 КК України), що карається позбавленням волі на строк від семи до п'ятнадцяти років", - уточнили у прес-службі.

В даний час вживаються додаткові заходи щодо встановлення всіх обставин злочину.

Попередньо встановлено, що 8 січня 2015 приблизно о 20:20 в Кривому Розі на вул. Тинко біля магазину АТБ невстановлені в даний час зловмисники, діючи умисно, вчинили напад на керівника місцевої громадської організації і заподіяли йому легкі тілесні ушкодження.

В даний час громадський діяч, за приписом лікарів, перебуває на лікуванні вдома. Прокуратурою міста Кривого Рогу забезпечено контроль за ходом досудового розслідування.

Нагадаємо, наприкінці грудня 2014 р. лідер "Правого сектора" Дмитро Ярош був госпіталізований.