ua en ru

Міліція порушила справу за фактом нападу на бійців спецпідрозділу "Сокіл" у Донецьку

Органи прокуратури тримають на контролі розслідування кримінального провадження за фактом нападу на працівників спецпідрозділу міліції швидкого реагування "Сокіл" УБОЗ ГУМВС України в Запорізькій області, який стався у Донецьку 29 квітня 2014 р.

Органи прокуратури тримають на контролі розслідування кримінального провадження за фактом нападу на працівників спецпідрозділу міліції швидкого реагування "Сокіл" УБОЗ ГУМВС України в Запорізькій області, який стався у Донецьку 29 квітня 2014 р. Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України (ГПУ).

Кримінальне провадження розпочате за ч. 2 ст. 262 (привласнення вогнепальної зброї) та ч. 1 ст. 345 Кримінального кодексу України (насильство щодо працівника правоохоронного органу).

Як пояснюють у ГПУ, працівники спецпідрозділу "Сокіл" прибули в м. Донецьк з метою забезпечення проведення слідчих дій у кримінальному провадженні за фактом заволодіння колишніми високопосадовцями та членами їх сімей коштами державного бюджету України та їх подальшої легалізації.

Для виконання зазначених завдань спецпризначенці прибули до приміщення "Укрбізнесбанку" на вул. Артема у м. Донецьку. Однак, їх перестріла озброєна група агресивних проросійських сепаратистів. Вони мали при собі каністри з невідомою сумішшю, яку погрожували використати, щоб спалити живцем правоохоронців, якщо вони не віддадуть зброю.

При цьому злочинці відкрито заволоділи табельною зброєю працівників міліції, а саме чотирма пістолетами "Форт", п'ятьма автоматами, магазинами та патронами до них.