ua en ru

Міліція стверджує, що не застосовувала спецзасоби до учасників Євромайдану

Міліція стверджує, що не застосовувала в ніч на 11 грудня спеціальні засоби до учасників акції протесту проти згортання євроінтеграції на Майдані Незалежності. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Міністерства внутрішніх справ.
Як зазначає МВС, у ніч на 11 грудня згідно з постановою Окружного адміністративного суду Києва від 09.12.2013 працівники Державної служби з надзвичайних ситуацій і комунальних служб Києва почали здійснювати демонтаж барикад, збудованих учасниками Євромайдану.
"Мета цієї діяльності - забезпечення вільного пересування громадян та автотранспорту в центральній частині міста", - наголошується у повідомленні МВС.
Станом на 2:30 середи на місці подій, за даними міліції, зібралося близько 1 тис. громадян, перед якими виступали народні депутати і громадські діячі.
"Щоб не допустити порушень громадського порядку та протиправних дій щодо надзвичайників та комунальників, співробітники міліції та військовослужбовці внутрішніх військ МВС відтіснили мітингувальників до сцени, розташованої на Майдані Незалежності", - пояснює міліція.
"Спеціальні засоби до учасників акції не застосовувалися. Співробітниками міліції затримано кілька найбільш активних правопорушників, які чинили опір правоохоронцям", - наголошується у повідомленні.
МВС також повідомляє, що під час демонтажу барикад біля будівлі Київської міської державної адміністрації активісти Євромайдану, які перебували всередині, з вікон другого поверху цієї установи з пожежних шлангів поливали водою правоохоронців, працівників ДСНС і комунальних служб.
"Крім того, правопорушники неодноразово розпилювали в бік правоохоронців сльозогінний газ і кидали димові шашки", - підкреслює міліція.
Під час згаданих подій, за даними МВС, учасники акції випадково спалили одну палатку, яка загорілася від бочки з багаттям.
Нагадаємо, в ніч на 11 грудня силовики почали відтісняти учасників акції протесту проти згортання євроінтеграції з Майдану Незалежності.