ua en ru

Міліція вимагає від "Правого сектору" добровільно скласти зброю

Міліція вимагає від "Правого сектору" добровільно здати зброю та повернутися у рамки мирного протесту. Про це йдеться у зверненні в.о. міністра внутрішній справ України Віталія Захарченка

Міліція вимагає від "Правого сектору" добровільно здати зброю та повернутися у рамки мирного протесту. Про це йдеться у зверненні в.о. міністра внутрішній справ України Віталія Захарченка до українських громадян, текст якого оприлюднила прес-служба МВС.

"На вулицях гинуть не лише правоохоронці, але й мирні громадяни. Почалися погроми у Києві та західному регіоні держави. Злочинці трощать все навколо, захоплюють установи та магазини, підпалюють автомобілі, адміністративні та житлові будівлі", - йдеться в заяві в.о. голови МВС.

За словами Захарченка, лідери "Правого сектора" підбурюють людей озброюватися та захоплювати державні установи.

"МВС вимагає від екстремістів добровільно здати зброю та повернутися у рамки мирного протесту. А лідерам та представникам опозиції, які здатні тверезо оцінити ситуацію, - відмежуватися від радикалів та не підтримувати їх на далі", - йдеться у заяві Захарченко.

Він підкреслив, що міліція - це озброєний орган виконавчої влади, і закон дозволяє застосувати силу, спецзасоби та зброю.

"Не знайдеться жодної демократичної країни, де поліцейська структура проявила б таку витримку та толерантність. Але завдання МВС України - підтримувати законність, і міліція здатна відновити лад та спокій у державі", - йдеться у заяві Захарченко.