ua en ru

Міліція повідомила про підозру трьом причетним до падіння будівельного крану у Харкові 17 травня

Міліція повідомила про підозру трьом причетним до падіння будівельного крану у Харкові 17 травня.

Міліція повідомила про підозру трьом причетним до падіння будівельного крану у Харкові 17 травня. Про підозру у вчиненні даного кримінального правопорушення оголошено 33-річному технічному директору приватного товариства, 53-річному головному електромеханіку та 59-річному машиністу крану, йдеться у повідомленні прес-служби МВС України в Харківській області.

Нагадаємо подія сталася 17 травня близько 20:30 на території ринку "Олексіївський". Через сильні пориви вітру на торговельні палатки впав баштовий кран, внаслідок чого загинуло троє осіб та 3 людини постраждали. В ході проведення досудового слідства було встановлено, що посадовими особами та робітниками приватного товариства, які проводили ремонтні роботи житлового будинку, були грубо порушені правила безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою на виробництві. Вони не вжили всіх необхідних заходів щодо фіксації та закріплення баштового крану висотою 68 м, внаслідок чого сталося його падіння, що призвело до загибелі людей та інших тяжких наслідків.

Старший слідчий слідчого управління ГУМВС в Харківській області вручив посадовим особам та робітникам приватного товариства письмові повідомлення про підозру у скоєнні кримінального правопорушення за ч.2 ст. 272 (порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою) Кримінального кодексу України. Згідно санкції статті чоловікам загрожує позбавлення волі на строк до 8 років, із забороною обіймати певні посади чи займатися відповідною діяльністю на строк до 3 років.

Слідство по даному кримінальному провадженню триває.