ua en ru

Міліція розцінила як "хуліганство" малювання людських силуетів на Інститутській в Києві

Міліція порушила справу за частиною 2 статті 296 Кримінального кодексу України - "Хуліганство" за малювання людських силуетів на вулиці Інститутській у Києві.

Міліція порушила справу за частиною 2 статті 296 Кримінального кодексу України - "Хуліганство" за малювання людських силуетів на вулиці Інститутській у Києві. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ГУМВС у Києві.

"23 серпня близько 5 години вечора до чергової частини Печерського райуправління міліції по спецлінії "102" надійшло повідомлення про те, що на проїжджій частині біля пішохідного мосту на вулиці Інститутській невідомі фарбою малюють людські силуети. Один з присутніх на місці події очевидців пояснив, що кілька громадських об'єднань проводили акцію в пам'ять про Героїв "Небесної сотні" і проти проведення параду в честь 23-ї річниці Незалежності України. Суть акції полягала в тому, що на місцях загибелі людей під час подій на Майдані Незалежності, активісти з допомогою трафарету наносили на проїжджу частину білою і червоною фарбою зображення загиблих", - йдеться в повідомленні.

Згідно з повідомленням, в подальшому в міліцію звернулися кілька членів сімей "Небесної сотні" з заявами, на думку яких, такі акції "принижують і оскверняють пам'ять Героїв "Небесної сотні".

Правоохоронці вживають заходів щодо затримання осіб, причетних до вказаного кримінального правопорушення.

У МВС також зазначили, що напередодні група осіб на Майдані Незалежності також висловлювала свій протест проти проведення параду і намагалася зірвати його генеральну репетицію.

"В результаті один з учасників акції був затриманий. Щодо 17-річного киянина був складений адміністративний протокол. Вже у вівторок Шевченківський районний суд буде розглядати матеріали з приводу цього порушення", - повідомили в міліції.