ua en ru

Міліція розслідує смерть учасника протесту на Грушевського

Міліція почала розслідування смерті учасника акцій протесту на вулиці Грушевського у Києві біля стадіону "Динамо".

Міліція почала розслідування відносно смерті учасника акцій протесту на вулиці Грушевського у Києві біля стадіону "Динамо". Про це РБК-Україна заявив заступник начальника прес-служби управління Міністерства внутрішніх справ у Києві Олександр Радкевич.

"Виїхала слідчо-оперативна група, розбираємося. Людині надавали медичну допомогу, він помер", - повідомив Радкевич.

При цьому він не підтвердив інформацію, що з'явилася в ЗМІ інформацію про те, що учасник протесту був застрелений. Він також не підтвердив інформацію про смерть ще одного учасника протесту, який нібито впав з 13-метрової колонади стадіону "Динамо" під час сутички демонстрантів з правоохоронцями в ніч на 21 січня.

Нагадаємо, за повідомленнями ЗМІ, один з учасників протесту на вулиці Грушевського в ніч на 22 січня отримав 4 кульові поранення і помер.

З 19 січня 2014 р. на вулиці Грушевського у Києві біля стадіону "Динамо" йде на силове протистояння між радикально налаштованими активістами Евромайдана і правоохоронцями. Активісти кидають через барикаду в міліцію каміння і запальні суміші. Міліція відстрілюється з травматичної зброї і кидає світлошумові гранати. І з однієї, і з іншої сторони більше сотні поранених. Імпульсом для конфлікту стало прийняття Радою 16 січня законів, що посилюють відповідальність громадян за порушення при участі в мітингах.