ua en ru

Міліція розкрила банду грабіжників ювелірних магазинів в Луганський області

У Луганській області міліція викрила організовану злочинну групу, учасники якої скоювали пограбування на ювелірні магазини. Про це повідомляє прес-служба МВС.

Правоохоронці довели причетність угруповання до трьох розбійних нападів, під час яких вони заволоділи прикрасами на суму понад 1 млн грн. Організатором розбоїв був колишній учасник ОЗУ "Башмаки", який відбував покарання у виправній колонії.
Зі слів начальника УБОЗ Ярослава Хотнянського, до складу ОЗГ входило шість чоловіків у віці від 22 до 40 років. Всі вони неодноразово притягувалися до кримінальної відповідальності.

"За допомогою мобільного телефону він підібрав учасників групи, діями яких керував безпосередньо з колонії", - зазначає Ярослав Хотнянський.

"Також з допомогою мобільного зв'язку організатор забезпечував групу всім необхідним: орендував житло в населених пунктах, купував квитки на потяги, а також шукав місця збуту викраденого", - додав Хотнянский.

На даний момент усіх учасників небезпечної організованої злочинної групи заарештовано. В ході санкціонованих обшуків у них вилучено золоті прикраси та зброю.

"Наразі кримінальну справу направлено до суду. За скоєне чоловікам знову доведеться побувати на лаві підсудних і в цей раз вони можуть сісти на строк від 10 до 15 років і позбутися всього належного майна", - зазначає начальник УБОЗ Луганської області.