ua en ru

Міліція проводить розслідування за фактом перекриття Хрещатика групою осіб у масках

Міліція проводить розслідування за фактом перекриття Хрещатика групою осіб у масках Джерело фото: Facebook / varta.kyiva
Київська міліція проводить розслідування за фактом вчорашнього перекриття руху по вул. Хрещатик групою осіб в масках.

Київська міліція проводить розслідування за фактом вчорашнього перекриття руху по вул. Хрещатик групою осіб в масках. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ГУМВС України в місті Києві.

"Вчора близько 20:00 група невідомих осіб у масках перекрили проїжджу частину вулиці Хрещатик в районі Майдану Незалежності, при цьому відмовилася аргументувати свої дії і не висувала ніяких вимог. Крім того, учасники акції відверто провокували правоохоронців. Можна констатувати, що відеоматеріали, відзняті за час акції, створять негарну, потворну картинку для телебачення інших держав", - заявили в міліції.

Факт порушення законодавства зафіксований працівниками міліції. Зібрані матеріали за цим подіям внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Головне управління МВС України в місті Києві, звертаючись до організаторів та учасників масових заходів, попросило проводити акції виключно в рамках правового поля і не порушувати громадський порядок.

"Столична міліція, в межах своєї компетенції та згідно з наданими повноваженнями, буде реагувати на будь-яке порушення вимог чинного законодавства, незалежно від належності та поглядів осіб, які їх вчиняють", - заявили в міліції.

Нагадаємо, вчора міліція повідомила, що в Києві близько 100 осіб в балаклаві і з бітами перекрили Хрещатик.