ua en ru

Міліція продовжує охороняти поїзди приміського сполучення, - "Укрзалізниця"

Наряди УМВС на транспорті продовжують охороняти та супроводжувати поїзди приміського сполучення в Україні. Про це повідомила прес-служба "Укрзалізниці".

"Враховуючи набагато більший пасажиропотік у приміських перевезеннях та неоднорідний контингент пасажирів, міліція залучена до охорони поїздів приміського сполучення", - йдеться у повідомлені.

Як повідомили в головному управління приміських пасажирських перевезень, за 1 квартал 2013 р. з майже 131 тис. приміських поїздів, які курсують щоденно - 27,5 тис. супроводжувалися на шляху прямування нарядами УМВС на транспорті.

Працівниками міліції за 1 квартал 2013 р. виявлено 1 тис. 742 випадків правопорушень. По виявлених порушеннях притягнуто до адміністративної відповідальності 1 тис. 382 осіб і кримінальної відповідальності - 74 осіб.

Що стосується супроводження нарядами міліції поїздів дальнього сполучення, то таку охорону в "Укрзалізниці" вважають зайвою та економічно невиправданою, тому ще у 2011 р. залізниці України відмовилися від практики слідування нарядів міліції у всіх поїздах далекого сполучення на постійній основі.

"У разі необхідності пасажир може звернутися до провідника чи начальника поїзда зі скаргою та вимогою навести порядок. У разі необхідності - є можливість викликати наряд міліції до найближчої зупинки поїзда. Можливість для пасажира бути висадженим на шляху прямування - є додатковим дисциплінуючим фактором", - поясніють в "Укрзалізниці".

Окрім того, іменні квитки дають змогу при відповідній заяві до правоохоронних органів ідентифікувати особи пасажирів, які підозрюються у скоєнні правопорушення.

Читайте також: "Укрзалізниця" вирішила відмовитися від міліцейського супроводу потягів