ua en ru

Площа перед Київрадою оточена міліцією, - "Батьківщина"

На площу біля КМДА, де має розпочатися мітинг проти незаконної сесії Київради, міліція не пропустила автомобілі "Батьківщини" з технічним забезпеченням. Площа оточена міліцією і машинами ДАІ, передає прес-служба "Батьківщини".

Сьогодні вранці на вул. Прорізна працівники ДАІ під головуванням капітана міліції Ігоря Пастуха незаконно зупинили автомобілі "Батьківщини", які перевозили на площу біля КМДА звукопідсилюючу апаратуру. Правоохоронці заблокували рух автомобілів. На питання, яка причина зупинки, співробітник міліції повідомив, що у нього є відповідний наказ, проте відмовився повідомити, хто видав цей наказ і на кого він поширюється.

Народний депутат "Батьківщини" Леонід Ємець, який знаходився в одній з машин, вимагав від працівників ДАІ не перешкоджати діяльності нардепа і пропустити авто, на що отримав відповідь "звертатися до керівництва".

Ємець вирушив на площу біля КМДА, де перебував начальник ДАІ м. Києва Курінний. Народний депутат зробив заяву про злочин, який скоїли співробітники ДАІ.

Після цього правоохоронці розблокували авто "Батьківщини", однак на площу їх так і не пропустили - площа біля КМДА оточена машинами ДАІ.

Вранці біля КМДА було керівництво ДАІ, Головного правління УМВС у Києві і "Беркут". Зараз правоохоронці перевіряють посвідчення всіх, хто заходить у приміщення Київради.

За свідченнями очевидців, міліція знаходиться і в самій будівлі КМДА.

Читайте також: У Києві опозиція намагається зірвати засідання Київради