ua en ru

Міліція поки не встановила підозрюваних у замаху на кандидата в нардепи у Борисполі

Міліція поки не встановила підозрюваних у замаху на кандидата в народні депутати Володимира Борисенка, яке сталося ввечері 20 жовтня в Борисполі Київської області.

Міліція поки не встановила підозрюваних у замаху на кандидата в народні депутати Володимира Борисенка, яке сталося ввечері 20 жовтня в Борисполі Київської області. Про це РБК-Україна повідомив начальник прес-служби міліції Київської області Микола Жукович.

"На даний момент затриманих немає. Поки немає і підозрюваних. Ми зараз уточнюємо всі обставини події", - зазначив Жукович.

За його словами, Борисенко живий і знаходиться в лікарні в нормальному стані.

"Слідство кваліфікувало подію як замах на вбивство", - повідомив Жукович, відповідаючи на питання, які у версії міліції щодо події.

Відповідаючи на питання, чому Борисенко годував собаку в бронежилеті, Жукович повідомив, що такі рекомендації охорони кандидата. "Тому що на цьому наполягала його охорона, в цілях безпеки", - зазначив представник міліції.

Він розповів, що, крім того, що в Борисенко кинули вибуховий пакет, в нього також стріляли. "Один раз. Куля потрапила в бронежилет", - повідомив Жукович.

Він також не зміг відповісти, чи жива собака, яку вийшов погодувати Борисенко. "Про це немає інформації", - повідомив Жукович.

Нагадаємо, за версією міліції, близько 23:00 в Борисполі Київської області було скоєно замах на кандидата в народні депутати по округу номер 98 від партії "Народний фронт" Володимира Борисенка. Коли він вийшов у двір погодувати свою собаку, Борисенко був зроблений постріл з вогнепальної зброї, а під ноги кинули саморобний вибуховий пакет. При цьому Борисенко вижив і був доставлений в лікарню.

Президент України Петро Порошенко доручив Службі безпеки негайно розслідувати замах на Борисенко.