ua en ru

Міліція проводить перевірку факту знищення в Харкові пам'ятника УПА (уточнено)

Міліція проводить перевірку за фактом знищення двометрового металевого хреста, стилізованого під березу і встановленого на честь 50-річчя Української повстанської армії на вул. Пушкінській в Молодіжному парку Харкова.

Міліція проводить перевірку за фактом знищення двометрового металевого хреста, стилізованого під березу і встановленого на честь 50-річчя Української повстанської армії на вул. Пушкінській в Молодіжному парку Харкова. Про це РБК-Україна розповіла начальник прес-служби управління МВС в Харківській області Наталія Захарова.

За її словами, 5 лютого у відділення харківської міліції надійшло повідомлення про пошкодження пам'ятника - хрест спиляли.
"Вчора ввечері зателефонував хлопець і сказав, що в парку зруйнували пам'ятник УПА. До цього там стояв камінь, а потім поставили хрест", - сказала Захарова.

Як зазначила начальник прес-служби УМВС, за вказаним фактом міліція кримінальне провадження не відкривала, але дану подію внесено до єдиного обліку заяв і повідомлень про вчинені правопорушення.

"Цей пам'ятник не перебуває на балансі міста і не є ніяким пам'ятним знаком", - підкреслила вона.
Пізніше Захарова уточнила в коментарі РБК-Україна, що рішення про можливе початку кримінального провадження за вказаним фактом буде приймати слідчий.

Раніше, в квітні 2013 р. невідомі знищили в Молодіжному парку Харкова Камінь УПА, замість якого повстанської традиції було встановлено березовий хрест.

Пам'ятний знак УПА був встановлений у Харкові в 1992 році з ініціативи жителів міста.