ua en ru

Поліція Івано-Франківська отримала повідомлення про загрозу вибуху

Поліція Івано-Франківська отримала повідомлення про загрозу вибуху Фото: поліція

Зловмисник вимагає 1 млн гривень

Поліція Івано-Франківська отримала повідомлення про загрозу вибуху. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Головного управління Національної поліції у Івано-Франківській області.

Як зазначається, опівдні надійшло повідомлення каналами електронного зв'язку, в якому йшлося про погрозу.

"18:00 пущу зарин на площі біля ратуші, а капсули з цианідом чекають на водоканалі, моя вимога заплатити 1 млн гривень і щоб їх передав Анушкевичус на колінах на Пасічній біля старого озера о 21:00", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, з моменту поступлення інформації правоохоронцями забезпечено охорону водоканалу у с. Черніїв Тисменицького району, на Ринковій площі, у центральній частині міста, біля ратуші та біля озера у мікрорайоні Пасічна, що в обласному центрі.

За цим фактом працівниками поліції розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст.259 Кримінального кодексу України (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності). Згідно санкції статті передбачено позбавлення волі на строк від двох до шести років. Проводяться заходи по встановленню зловмисника.

Нагадаємо, вчора, 10 грудня 2015 року, в Одесі "замінували" будівлі двох судів.