ua en ru

На акції під МЗС вимагають вислати угорського консула на Закарпатті

На акції під МЗС вимагають вислати угорського консула на Закарпатті Фото: мітинг під МЗС (РБК-Україна)

На акцію прийшли близько 100 осіб

Співробітники "Національного корпусу" розпочали акцію під Міністерством закордонних справ України (МЗС) з вимогою до Павла Клімкіна вислати з України угорського консула на Закарпатті. Про це з місця подіъ повідомляє кореспондент РБК-Україна.

На акцію прийшли близько 100 осіб. Порядок охороняють приблизно 50 правоохоронців. Обстановка наразі спокійна.

На акції під МЗС вимагають вислати угорського консула на Закарпатті
На акції під МЗС вимагають вислати угорського консула на Закарпатті

Фото: мітинг під МЗС (РБК-Україна)

В свою чергу речник "Національного корпусу" Олександр Алфьоров зазначив, що "Україна має достойно відповісти на виклик Будапешту".

"Нам потрібно пояснення від Угорщини, а також відкликання консула. Сьогодні представник МЗС отримає від нас документ з цією вимогою ", - сказав він.

Акція. Нацкорпус. МЗС

Опубліковано Alina Kondratenko Середа, 26 вересня 2018 р.

Нагадаємо, минулого тижня розгорівся скандал після того, як на відео зафіксували видачу громадянам України угорських паспортів у Береговому. Даний процес супроводжувався інструктажем про те, що не варто повідомляти владі про другий паспорт. Також на відео зафіксовано, як українці зачитують клятву, в якій обіцяють вважати Угорщину своєю батьківщиною.

Сьогодні стало відомо, що прихований відеозапис роздачі угорських паспортів українцям у консульстві Угорщини в Берегові зробив прикордонник.

Також РБК-Україна писало, що глава Міністерства закордонних справ України Павло Клімкін розповів про два варіанти розвитку подій в питанні висилки консула Угорщини після публікації відео з роздачею угорських паспортів у Закарпатській області.

"Дві опції - чи угорці його просто забирають, це найбільш конструктивний сценарій, або він поїде в Будапешт сам (буде висланий Україною, - ред.)", - підкреслив Клімкін.

У свою чергу міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто заявив, що Угорщина може вислати українського консула у відповідь на можливу висилку з України угорського дипломата після скандалу в Берегово.

Зокрема, Сійярто зазначив, що якщо Київ піде на висилку угорського консула після скандалу з видачею паспортів у Береговому, то Будапешт буде змушений зробити пропорційну відповідь.