ua en ru

У МЗС України очікують від РФ офіційного підтвердження загибелі сина Януковича

У Міністерстві закордонних справ України очікують від Російської Федерації офіційного підтвердження загибелі сина екс-президента України Віктора Януковича-молодшого. Про це РБК-Україна повідомив речник МЗС Євген Перебийніс.

"Офіційної інформації на даний момент немає. Ми зробили запит у правоохоронні органи Російської Федерації, в наше генеральне консульство в Новосибірську. Поки все, що ми отримали - це по телефону інформацію. Нам сказали, що це був громадянин Росії, правда, російські правоохоронці дещо суперечливу інформацію надають - сказали, що це був однофамілець. Тепер вже не зрозуміло - чи це однофамілець або це була інша прізвище, тому інформація суперечлива, і ми очікуємо офіційної інформації, відповіді на наш запит", - повідомив Перебийніс.

Нагадаємо, сьогодні українські ЗМІ повідомили, що син екс-Президента України Віктор Янукович-молодший загинув на озері Байкал, коли автомобіль ще з 5 пасажирами провалився під лід. Повідомлення про дану подію дійсно було на сайті МНС по Іркутській області. За даними рятувального відомства, автомобіль з водієм і п'ятьма пасажирами провалився в тріщину під лід. Відомство стверджує, що вони виїхали на лід, щоб зробити кілька фотознімків.

При цьому керівник прес-служби МНС по Іркутській області Андрій Шутов повідомив, що загиблого звали Віктор Давидов. Зазначимо, що дівоче прізвище дружини екс-президента України Людмили Янукович - Давидова.

Пізніше інформацію про загибель Януковича-молодшого підтвердила прес-служба народного депутата України Нестора Шуфрича.