ua en ru

МЗС Казахстану: Екс-президент Киргизії К.Бакієв покинув територію Казахстану.

Колишній президент Киргизії Курманбек Бакієв з сім'єю покинув територію Казахстану, повідомили РБК в прес-службі казахстанського зовнішньополітичного відомства. Представник МЗС Казахстану відзначив, що міністерство не має в своєму розпорядженні інформації про те, коли К.Бакієв покинув республіку і куди він попрямував.

Нагадаємо, минулого тижня К.Бакієв, прилетівши на літаку в казахське місто Тараз, написав заяву про відставку. За деякими даними, сім'я К.Бакієва вивезла з Киргизії близько 2 млн дол. На батьківщині відносно скинутого президента Киргизії К.Бакієва порушена кримінальна справа. Нові власті республіки звинувачують його в розстрілі демонстрантів 7 квітня 2010 р. в Бішкеку, а також в зловживанні владою. Схожі звинувачення висуваються проти двох синів і брата скинутого президента Киргизії. Все троє оголошені в розшук. За словами очевидців, саме ці родичі К.Бакієва віддавали накази стріляти по людях.

Нагадаємо, в Киргизії 6 квітня почалися масові заворушення, що охопили наступного дня майже всю країну. Жертвами зіткнень прихильників опозиції з силами правопорядку стали більше 80 людей, більше 1,5 тис. отримали поранення.