ua en ru

МЗС заявляє, що зможе забезпечити позитивний звіт ЄС щодо безвізового режиму

МЗС заявляє, що зможе забезпечити позитивний звіт ЄС щодо безвізового режиму Фото: звіт ЄС щодо безвізового режиму очікується до 15 грудня

Звіт восьмої місії ЄС щодо виконання Україною плану дій щодо введення безвізового режиму повинен бути підготовлений до 15 грудня

Директор Департаменту Європейського Союзу Міністерства закордонних справ Всеволод Ченцов заявив, що на даний момент в Україні є всі необхідні механізми для того, щоб звіт місії Європейського Союзу про введення безвізового режиму був позитивним. Про це він заявив сьогодні в ході конференції на тему "Безвізовий режим Україна - ЄС: чи є світло в кінці тунелю?" , передає кореспондент РБК-Україна.

"На сьогодні у нас є всі можливі механізми для того, щоб вийти вже на фінішну пряму, я маю на увазі підготовку звіту позитивного Європейською комісією",- заявив Він.

При цьому він також зазначив, що Україна не повинна акцентувати увагу на термінах, в які має бути прийнято рішення про введення безвізового режиму: "Найближчим часом ми отримаємо звіти по кожній місії, які будуть узагальненими і ми зможемо більш чітко визначити пріоритети для всіх гравців, які тут задіяні і до кінця року, я думаю, що ми зможемо ще надати додаткову інформацію, яка була б врахована при підготовці цього остаточного звіту",- підкреслив Він.

Звіт восьмої місії ЄС щодо виконання Україною плану дій щодо введення безвізового режиму повинен бути підготовлений до 15 грудня.

Нагадаємо, як раніше повідомлялося, Верховна Рада України повинна прийняти 11 законів, необхідних для введення безвізового режиму між Україною і Європейським Союзом до 20 жовтня 2015 року.