ua en ru

МЗС заявило про різке погіршення стану здоров’я Надії Савченко

МЗС заявило про різке погіршення стану здоров’я Надії Савченко Фото: Надія Савченко вже 4-й день продовжує сухе голодування

Україна категорично вимагає негайно допустити до Савченко українських лікарів і консулів

Міністерство закордонних справ висловлює глибоке занепокоєння критичним погіршенням стану здоров’я незаконно утримуваної Росією українки Надії Савченко, яка 4-ий день продовжує сухе голодування. Про це йдеться в заяві МЗС, поширеній прес-службою відомства.

"Українська сторона висловлює рішучий протест у зв’язку з ненаданням дозволу на відвідання громадянки України українськими лікарями та консульськими посадовими особами, ігнорування російським політичним керівництвом численних звернень із цього приводу світових лідерів, українського МЗС, правозахисних організацій та громадських діячів", - йдеться в повідомленні.


Такі дії російських органів у МЗС розцінюють як спроби приховати реальний стан здоров’я Савченко, намір ввести в оману світове співтовариство та як пряму загрозу її життю.

"Міністерство закордонних справ України категорично вимагає негайно допустити до Савченко українських лікарів та консулів, а також забезпечити безумовне повернення Надії Савченко на українську землю", - закликали в МЗС.

Там також наголосили, що Росія несе пряму відповідальність за життя та здоров’я Савченко, а також закликали лідерів демократичних країн світу посилити тиск на РФ та примусити її до здійснення реальних кроків, спрямованих на забезпечення виконання Мінських домовленостей та негайне звільнення незаконно утримуваних у Росії українських політв’язнів.

Нагадаємо, раніше адвокат українки Марк Фейгін назвав необґрунтованими розмови про швидке звільнення української льотчиці з російського СІЗО.