ua en ru

МЗС висловило протест через незаконний в'їзд в Україну 21 автомобіля "гумконвою" РФ

МЗС висловило протест через незаконний в'їзд в Україну 21 автомобіля "гумконвою" РФ Фото: "гумконвой" з РФ (dnr-online.ru)

У МЗС України заявили офіційний протест російській стороні

Міністерство закордонних справ України (МЗС) висловило протест проти незаконного в'їзду в Україну 21 автомобіля "гумконвоя" з Російської Федерації (РФ). Про це повідомляє прес-служба МЗС.

"27 липня 2017 року з території Росії в черговий раз було незаконно переміщено через державний кордон України, - вантажні автомобілі під приводом доставки того, що російською стороною було заявлено як "гуманітарний вантаж", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-служби, враховуючи порушення російською стороною законодавства нашої держави, сформованої міжнародної практики, а також умов і модальностей, раніше узгоджених між представниками України, Росії та Міжнародного комітету Червоного Хреста українська сторона не надала офіційної згоди на ввезення "гуманітарного вантажу"

Так, МЗС України заявило офіційний протест російської сторони у зв'язку з черговим вчиненням нею міжнародно-правових діянь проти державного суверенітету і державної цілісності України.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на окупований Донбас прибув конвой вантажівок з РФ, частина з яких з військовими номерами.