ua en ru

МЗС висловив протест у зв'язку з відмовою РФ українському консулу зустрітися з Клихом

МЗС висловив протест у зв'язку з відмовою РФ українському консулу зустрітися з Клихом Фото: МЗС протестує проти відмови РФ в доступі українського консула до Станіслава Клыха

Ігнорування законного права консула свідчить про спроби приховати нелюдське поводження з Клихом

МЗС України висловив протест у зв'язку з відмовою Російської Федерацією у зустрічі консула України з незаконно засудженим громадянином України Станіславом Клихом. Про це йдеться в повідомленні міністерства.

"Міністерство закордонних справ України висловлює рішучий протест у зв'язку з відмовою російської влади у зустрічі консула України з незаконно засудженим в РФ українським громадянином Станіславом Клихом", - заявили в МЗС.

У міністерстві вважають, що ігнорування законного права консула свідчить про спроби приховати нелюдське поводження з Клихом.

"Зухвале і безпідставне ігнорування так званим правосуддям Російської Федерації законного права консульської посадової особи відвідати громадянина України власної держави стало черговим свідченням упередженості суду по цій резонансній справі і підтвердженням спроб приховати наслідки нелюдського поводження щодо Станіслава Клиха", - наголошується в повідомленні

Також МЗС України зажадало від російської сторони невідкладно дозволити консульським посадовим особам України відвідування Станіслава Клиха, а також до інших незаконно утримуваних в РФ українських громадян.

"Це передбачено положеннями статті 13 Консульської конвенції між Україною і Російською Федерацією з 1995 року", - нагадали в міністерстві.

Нагадаємо, суд у Грозному засудив Клиха до ще одного місяця позбавлення волі.