ua en ru

МЗС висловлює рішучий протест у зв'язку з утримуванням на території РФ українця Солошенка

МЗС висловлює рішучий протест у зв'язку з утримуванням на території РФ українця Солошенка Фото: Юрій Солошенко

Попри суттєве погіршення його стану здоров'я Солошенка перевели з медичної частини колонії на загальний режим утримання

Міністерство закордонних справ (МЗС) України висловлює рішучий протест у зв'язку з продовженням російською стороною протиправних дій по відношенню до громадянина України Юрія Солошенка, незаконно засудженого російською владою до 6 років позбавлення волі. Про це йдеться у відповідній заяві МЗС, повідомляє прес-служба відомства.

"Попри виявлену важку хворобу Ю.Солошенка, суттєве погіршення його стану здоров'я та похилий вік, нашого співвітчизника було переведено з медичної частини колонії на загальний режим утримання", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, російська сторона продовжує ігнорувати та затягувати розгляд прохання про помилування Солошенка, незважаючи на гуманітарний аспект та пряму загрозу його життю.

"Міністерство закордонних справ України вимагає від російської сторони забезпечити дотримання прав незаконно засудженого Юрія Солошенка, вжити заходів для надання йому належної медичної допомоги та забезпечити його негайне та беззастережне звільнення і повернення на Батьківщину", - зазначають у відомстві.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Міністерство юстиції України звернулося до Росії з вимогою повернути в Україну засуджених чотирьох українців Олега Сенцова, Юрія Солошенка, Олександра Кольченка та Геннадія Афанасьєва.