ua en ru

МЗС висловлює протест через тиск міграційної служби РФ на свідків у справі Карпюка і Клиха

МЗС висловлює протест через тиск міграційної служби РФ на свідків у справі Карпюка і Клиха Фото: МЗС висловлює протест через тиск міграційної служби РФ на свідків у справі и Карпюка і Клиха

МЗС вимагає забезпечити безпечне перебування та пересування територією РФ рідних і свідків

Міністерство закордонних справ (МЗС) України висловлює рішучий протест у зв'язку з тиском представників міграційної служби Російської Федерації в Чеченській Республіці на свідків у справі незаконно утримуваних російською владою громадян України Миколи Карпюка та Станіслава Клиха. Про це повідомляє прес-служба МЗС.

"Намагання російської влади у будь-який спосіб перешкодити об'єктивному розгляду справи щодо незаконно утримуваних Миколи Карпюка та Станіслава Клиха свідчить про її сфабрикований і політичний характер, як і справ проти інших громадян України - політичних в'язнів Російської Федерації", - йдеться в повідомленні.

МЗС вимагає від російської сторони забезпечити безпечне перебування та пересування територією Російської Федерації рідних і свідків у справах проти незаконно утримуваних громадян України.

Нагадаємо, співробітники міграційної служби РФ намагалися затримати в Грозному (Чечня) свідків, що приїхали з України у справі українців Миколи Карпюка та Станіслава Клиха.