ua en ru

МЗС Угорщини викликає посла України через підпал офісу Товариства угорської культури

МЗС Угорщини викликає посла України через підпал офісу Товариства угорської культури Фото: Петер Сійярто (UN Geneva)

Сьогодні вночі в Ужгороді горів офіс Товариства угорської культури

Міністерство закордонних справ (МЗС) Угорщини викликає посла України через підпал офісу Товариства угорської культури в Ужгороді. Про це заявив глава МЗС Угорщини Петер Сійярто, повідомляється на сайті зовнішньополітичного відомства країни.

Як повідомив Сійярто, вранці він спілкувався з головою Товариства угорської культури в Ужгороді Ласло Бензовичем, який розповів йому про підпал, Сійярто заявив, що у зв'язку з цим посол України в Будапешті буде сьогодні запрошений в МЗС.

"Дивовижний процес відбувається в Україні, екстремістські політичні ідеї ростуть", - заявив міністр, зазначивши, що "якщо Україна серйозно ставиться до свого вступу в ЄС і НАТО, вона повинна вміти контролювати екстремістів".

Крім того, повідомляється, що Сійярто зустрівся з Верховним комісаром ОБСЄ з прав людини. В ході зустрічі він зазначив, що спеціальна спостережна місія організації повинна працювати не тільки на сході України, але і на Закарпатті.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що сьогодні вночі в Ужгороді вдруге за місяць горів офіс Товариства угорської культури.