ua en ru

МЗС Великобританії звинуватив в атаках WannaCry північнокорейську групу хакерів

МЗС Великобританії звинуватив в атаках WannaCry північнокорейську групу хакерів Фото: кібератака

Британія слідом за США звинуватила в кібератаках Північну Корею

Міністерство закордонних справ (МЗС) Великобританії звинуватило в атаках вірусу-здирника WannaCry, що вразив комп'ютери в більш ніж 150 країнах світу, групу хакерів з Північної Кореї (КНДР). Про це повідомляє прес-служба британського МЗС.

"Національний центр кібербезпеки Великобританії оцінює, що дуже ймовірно, що північнокорейська група хакерів, відома як Lazarus, стоїть за поширенням WannaCry - однієї з найбільш значних атак для Великобританії щодо масштабів і збоїв", - заявив міністр у справах співдружності і ООН в МЗС Великобританії лорд Ахмад Вімблдонський.

У МЗС наголосили, що ці дії засуджуються і Британія зобов'язується працювати з усіма відповідальними державами в боротьбі зі злочинним використанням кіберпростору.

"Безладне використання WansCry ransomware демонструє, що північнокорейські хакери використовують свою кіберпрограму для обходу санкцій", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про заяву помічника президента Сполучених Штатів щодо внутрішньої безпеки Тома Боссерта, що вірус WannaCry був створений в КНДР.

"Це не легковажне твердження. Воно ґрунтується на доказах. Ми не самотні в таких висновках. З нами згодні інші уряди і приватні компанії. Про причетність КНДР до кібератаки каже Великобританія, Microsoft відстежила зв'язок атаки зі структурами північнокорейського уряду", - зазначив Боссерт.