ua en ru

МЗС Великобританії не планує евакуацію дипломатів з КНДР

Міністерство закордонних справ Великобританії найближчим часом не планує евакуювати співробітників посольства країни з КНДР. Про це зовнішньополітичне відомство королівства повідомило в офіційному комюніке.

"На даний момент ми проводимо консультації з нашими зарубіжними партнерами щодо останніх подій. В даний час жодних рішень ще не прийнято, і планів евакуювати посольство в Пхеньяні немає", - йдеться в тексті комюніке.

Також британський МЗС повідомив, що "засуджує дії КНДР і закликає уряд країни до конструктивної співпраці з міжнародним співтовариством".

Раніше КНДР, зв'язавшись з дипломатичними місіями в Пхеньяні, порадила працівникам посольств евакуюватися з території країни у зв'язку з наростаючим конфліктом і загрозою з боку США.

У відповідь на пропозицію КНДР посольство Великобританії, пославшись на Віденську конвенцію, заявило, що у Північної Кореї є ряд зобов'язань щодо захисту дипмісій, зазначивши, що заява Пхеньяна - це не більш ніж частина його тривалої антиамериканської риторики. Відповіддю на реакцію Великобританії стала заява КНДР про неможливість гарантувати безпеку.

Читайте також: Співробітники ООН продовжать роботу на території КНДР