ua en ru

МЗС України заявило про тортури щодо кримськотатарського активіста Чапуха

МЗС України заявило про тортури щодо кримськотатарського активіста Чапуха Фото: Асан Чапух (youtube.com/Крым.Реалии)

Окупаційна влада Криму не надає медичної допомоги ув'язненому активісту, який оголосив голодування

Міністерство закордонних справ (МЗС) України заявило про тортури з боку окупаційної влади Криму щодо ув'язненого кримськотатарського активіста Асана Чапуха. Про це вказано у коментарі МЗС на сайті відомства.

Зазначається, що МЗС висловлює глибоку стурбованість у зв'язку зі значним погіршенням стану здоров’я громадянина України Асана Чапуха, "який знаходиться у незаконному ув'язненні за політичними мотивами на тимчасово окупованій території АР Крим та у протест проти свавілля щодо нього оголосив голодування"

"Відмова російської окупаційної адміністрації у наданні Асану Чапуху медичної допомоги є черговим свідченням тортур", - зазначили в українському зовнішньополітичному відомтві.

У МЗС висловили протест Росії та висунули вимогу негайно звільнити Асана Чапуха та інших понад 70 громадян України, яких незаконно переслідують на території Росії та в окупованому нею Криму.

"Закликаємо міжнародне співтовариство посилити політико-дипломатичний та санкційний тиск на державу-агресора з метою звільнення незаконно утримуваних Росією громадян України", - додали в МЗС.

МЗС України заявило про тортури щодо кримськотатарського активіста ЧапухаНагадаємо, кримськотатарський активіст Асан Чапух, фігурант "справи Веджіє Кашка", 15 вересня 2018 оголосив голодування з вимогою до медсанчастини СІЗО Сімферополя надати йому негайну медичну допомогу.