ua en ru

Кримськотатарський активіст Чапух оголосив голодування

Кримськотатарський активіст Чапух оголосив голодування Фото: Асан Чапух (youtube.com/Крым.Реалии)

Фігурант "справи Веджіє Кашка" вимагає надати йому негайну медичну допомогу

Кримськотатарський активіст Асан Чапух, фігурант "справи Веджіє Кашка", 15 вересня оголосив голодування з вимогою до медсанчастини СІЗО Сімферополя надати йому негайну медичну допомогу. Про це повідомив його адвокат Айдер Азаматов, передає "Крим.Реалії".

"Він повідомив про голодування керівництво СІЗО. Його головна вимога - щоб його хоча б почали лікувати. У Чапуха жахливий стан: підвищений тиск, постійні головні болі, ліва нога і рука не працюють - все оніміле", - розповів Азаматов.

Зі слів адвоката, підзахисний повідомив йому, що весь цей час у медсанчастині СІЗО не отримував допомогу.

"Він сказав, що його зовсім не лікують і голодування - це вимушений засіб. Заявив, що не припинить його, поки не почнуть надавати медичну допомогу", - додав Азаматов.

Адвокат повідомив, що Чапуха вивозили на обстеження в цивільну лікарню, але курсу лікування він там не проходив.

"Російський слідчий був на обшуку в будинку Чапуха і бачить, що зараз перед ним зовсім інша людина. Він сказав, що з'ясує у начальника СІЗО, чому обвинуваченого не лікують", - додав Азаматов.

Адвокат має намір подати скарги на дії медсанчастини СІЗО в російські поліцію і прокуратуру, а також російському омбудсмену.

Нагадаємо, наприкінці серпня український омбудсмен Людмила Денисова звернулася до російської колеги Тетяни Москалькової з проханням поінформувати її про стан здоров'я українських політв'язнів Кремля з наданням підтверджуючих медичних документів.