ua en ru

МЗС України передав російському повіреному ноту з проханням утриматися від пересування військ ЧФ

До Міністерства закордонних справ України (МЗС) сьогодні було викликано тимчасового повіреного РФ в Україні Андрія Воробйова.

До Міністерства закордонних справ України (МЗС) сьогодні було викликано тимчасового повіреного РФ в Україні Андрія Воробйова. Про це повідомляє прес-служба українсько зовнішньополітичного відомства.

"27 лютого ц.р. до МЗС України викликано тимчасового повіреного РФ в Україні Андрій Воробйов, якому вручено ноту щодо невідкладного проведення двосторонніх консультацій згідно зі статтею 7 Договору про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною і Російською Федерацією від 31 травня 1997 р., а також ноту з проханням утриматись від пересування поза межами дислокації військових підрозділів ЧФ РФ, тимчасово розташованих на території України", - йдеться в повідомленні.

Окремо було наголошено на тому, що Російська Федерація, як країна - гарант відповідно до Будапештського меморандуму від 5 грудня 1994 р., взяла на себе зобов'язання поважати незалежність, суверенітет та існуючі кордони України.