ua en ru

МЗС викликав посла Ізраїлю для роз'яснень після голосування по резолюції ООН

МЗС викликав посла Ізраїлю для роз'яснень після голосування по резолюції ООН Фото: МЗС України

Було обговорено узгодити графік контактів високого рівня на 2017 рік

Міністерство закордонних справ України викликало посла Ізраїлю з метою обговорення подальшого розвитку двосторонніх відносин після прийняття Радою безпеки ООН резолюції по ізраїльських поселеннях в Палестині. Про це повідомляє прес-служба МЗС.

"З української сторони було висловлено розчарування з приводу емоційної реакції окремих ізраїльських чиновників і політиків на результати голосування в Нью-Йорку. Послу Ізраїлю надано роз'яснення щодо мотивів, які зумовили позицію делегації України в підтримку цього проекту", - йдеться в повідомленні.

Наголошується, що Україна дотримується послідовної позиції щодо врегулювання ізраїльсько-палестинського конфлікту.

За підсумками зустрічі була досягнута домовленість зробити все можливе для того, щоб врегулювати спірне питання.

Таким чином, Україна та Ізраїль зосередять зусилля на підготовці низки важливих двосторонніх заходів: проведення у Києві чергового раунду переговорів щодо проекту угоди про вільну торгівлю, підготовка до підписання імплементаційного протоколу до угоди, що регулює трудову міграцію, а також продовження переговорів щодо подальшої лібералізації авіасполучення

Було також обумовлено узгодити графік контактів високого рівня на 2017 рік.

Нагадаємо, Біньямін Нетаньяху заборонив міністрам візити в Україну та інші країни, які голосували за резолюцію щодо єврейських поселень в Палестині в Раді безпеки ООН.