ua en ru

МЗС України викликало посла ФРН з приводу заяв міністра Штайнмайєра

До Міністерства закордонних справ України (МЗС) сьогодні, 4 лютого 2014 р., було запрошено посла Німеччини в Україні Крістофа Вайля.

До Міністерства закордонних справ України (МЗС) сьогодні, 4 лютого 2014 р., було запрошено посла Німеччини в Україні Крістофа Вайля. Про це повідомляє прес-служба українського зовнішньополітичного відомства.

Як зазначають у прес-службі, під час зустрічі заступника глави МЗС України - керівника апарату Андрія Олефірова з Вайлем увагу німецької сторони було привернуто до заяви Федерального міністра закордонних справ Німеччини Франка-Вальтера Штайнмайєра, зробленої 3 лютого в інтерв'ю німецькому телеканалу ARD, щодо внутрішньополітичних подій в Україні.

У цьому контексті, згідно з повідомленням, було наголошено на необхідності об'єктивної оцінки розвитку внутрішньополітичних процесів в Україні та утримання від провокуючих заяв.

У МЗС додають, що у ході зустрічі також було висловлено сподівання, що Німеччина займатиме конструктивну неупереджену позицію, що є важливим для успішного врегулювання нинішньої ситуації.

Зазначимо, вчора в інтерв'ю телеканалу ARD Штайнмайєр заявив, що якщо опозиція і Президент Віктор Янукович найближчим час не досягнуть домовленостей щодо вирішення конфлікту в Україні, Німеччина вдається до погроз про застосування санкцій.