ua en ru

МЗС України з'ясовує громадянство спортсменки, затриманої за підозрою у викраденні дітей

Міністерство закордонних справ України з'ясовує, чи перебуває в українському громадянстві затримана в Італії за звинуваченням у причетності до викрадення дітей призерка Олімпіади 1988 р. Лариса Москаленко. Про це повідомляє радіо "Свобода".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у сицилійському місті Палермо у четвер, 31 жовтня 2013 р., заарештовано громадянку України, колишню бронзову призерку у вітрильному спорті Олімпіади у Сеулі 1988 р. Ларису Москаленко за підозрою у викраденні дітей.

Членам протизаконного угрупування, до якого, за даними слідчих прокуратури, входила українка, буде висунута низка звинувачень, таких як "торгівля людьми", "викрадення осіб", "викрадення та утримування дітей за кордоном". Йдеться про дітей від змішаних шлюбів, щодо місця проживання яких не можуть домовитися їхні батьки. Аби отримати назад дитину, що проживає з одним з подружжя чи іншими родичами, люди були готові платити угрупуванню до 200 тис. євро.

Поліція Італії затримала сімох підозрюваних у викраденні дітей, серед яких, крім Москаленко, троє громадян Італії, двоє норвежців і один швед.

Колишня яхтсменка Лариса Москаленко народилася в Україні, але вже довгий час живе в Італії. У поліції вважають, що в групі вона відповідала за перевезення дітей з Африки на територію Європи.