ua en ru

МЗС України вислав МЗС РФ ноту з вимогою припинити військове вторгнення

Міністерство закордонних справ України надіслала Міністерству закордонних справ Росії ноту з вимогою припинити військове вторгнення.

Міністерство закордонних справ України надіслала Міністерству закордонних справ Росії ноту з вимогою припинити військове вторгнення. Про це заявив спікер МЗС України Євген Перебийніс, передає кореспондент РБК-Україна.

"МЗС України висловило черговий протест російській стороні. Зокрема, у відповідній ноті зазначено, що застосування збройних сил РФ проти суверенітету, територіальної недоторканності і політичної незалежності України грубо порушує статут ООН, норми і принципи міжнародного права", - заявив Перебийніс.

За його словами, агресія РФ проти України є тяжким злочином проти міжнародного світу і безпеки, яке тягне за собою міжнародно-правову відповідальність РФ і індивідуальну кримінальну відповідальність винних у його вчиненні осіб".

"МЗС України виступило з вимогою до РФ негайно припинити протизаконні дії, зокрема, вторгнення збройних сил Росії, в тому числі важкої військової техніки на територію України, провести виведення всіх військових підрозділів з території України, припинити регулярні обстріли, порушення повітряного простору і сухопутного кордону України з Росією, поставки зброї та військової техніки бойовиків-найманців", - додав речник МЗС.

Перебийніс також підкреслив, що Україна потребує відвести підрозділи збройних сил РФ від державного кордону, забезпечити належний прикордонний режим на прилеглій до українсько-російському державному кордоні території РФ, "розслідувати злочини, вчинені з території Росії, про які йшлося в цій та попередніх нотах і покарати винних".