ua en ru

МЗС України висловило протест у зв'язку з відвідуванням Путіним Криму

МЗС України висловило протест у зв'язку з відвідуванням Путіним Криму

Міністерство закордонних справ України висловлює рішучий протест у зв'язку з неузгодженим з Україною відвіданням 9 травня 2014 р. Президентом Російської Федерації Володимиром Путіним Автономної Республіки Крим та міста Севастополь. Про це йдеться у заяві МЗС України, розповсюдженій сьогодні прес-службою МЗС України.

"В Україні розцінюють цей крок як відверте ігнорування російською стороною чинного законодавства України, норм міжнародного права, грубе порушення Росією суверенітету України, Статуту ООН та Резолюції ГА ООН "Територіальна цілісність України", а також Договору про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною і Російською Федерацією від 1997 р. Ця провокація ще раз підтверджує, що Росія свідомо йде на подальшу ескалацію напруженості в українсько-російських відносинах і не бажає врегульовувати проблемні питання двосторонніх відносин дипломатичним шляхом", - йдеться у повідомленні.

МЗС України вимагає від російської сторони повернутися до цивілізованих методів здійснення міждержавних відносин, почути заклики всього міжнародного співтовариства та скасувати незаконні рішення щодо окупації та анексії частини території України.

Нагадаємо, раніше сьогодні Президент Російської Федерації Володимир Путін прибув до Криму для участі в урочистостях з нагоди 69-ї річниці перемоги у Великій Вітчизняній війні.

Влада в Києві раніше заявляли, що присутність Путіна в Криму розцінять як перебування Президента іноземної держави на своїй території.