ua en ru

МЗС України висловило протест російському суду щодо продовження арешту Сущенку

МЗС України висловило протест російському суду щодо продовження арешту Сущенку Фото: Роман Сущенко (youtube.com_Грані)

МЗС закликало світову спільноту посилити тиск на Росію

Міністерство закордонних справ (МЗС) України висловило протест російському суду, який на півроку продовжив термін арешту українського журналіста Романа Сущенка. Про це йдеться у відповідній заяві МЗС.

"Міністерство закордонних справ України висловлює рішучий протест у зв’язку з рішенням Московського міського суду від 27.03.2018 року продовжити до 30.09.2018 року термін тримання під вартою українського журналіста Романа Сущенка, незаконно затриманого в Росії у вересні 2016 року за сфальсифікованими обвинуваченнями", - вказано у заяві.

Зазначається, що продовження терміну тримання від вартою на 6 місяців ще до початку судового розгляду справи по суті та вивчення доказів сторони захисту свідчить про упередженість суду.

"Закликаємо світову спільноту, міжнародні правозахисні інституції вжити всіх можливих правових, політичних та економічних заходів з метою звільнення та повернення до України її громадян, які незаконно утримуються на території Росії за політично вмотивованими обвинуваченнями", - зазначили в МЗС.

Нагадаємо, Московський районний суд (Російська Федерація) оголосив перерву у засіданні по справі незаконно утримуваного в РФ українського журналіста Романа Сущенка до 23 квітня 2018 року.

Сущенко був затриманий у Москві в жовтні 2016 року. За версією Федеральної служби безпеки Російської Федерації, Сущенко є кадровим співробітником української військової розвідки. Щодо Сущенка відкрито кримінальну справу за статтею "шпигунство".