ua en ru

МЗС України не бачить перспектив нормалізації відносин з РФ

МЗС України не бачить перспектив нормалізації відносин з РФ Фото: Павло Клімкін

Україна і РФ будуть вирішувати практичні питання, однак нормальних міждержавних відносин не передбачається

Міністерство закордонних справ України (МЗС) України не бачить перспектив нормалізації відносин з Російської Федерацією. Про це міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив в інтерв'ю виданню The New Times.

"Ось від цього всеосяжного довіри між Україною і Росією не залишилося і сліду. Перспектив відновлення цієї довіри найближчим часом я не бачу. Говорити навіть про формальну нормалізації українсько-російських відносин, поки йде гібридна війна на Донбасі, поки існує тимчасова окупація Криму, не доводиться", - заявив Клімкін.

Він зазначив, що Росії і Україні як географічним сусідам так чи інакше доведеться "вирішувати якісь практичні проблеми співіснування".

"Але все це не буде складатися в палітру нормальних міждержавних відносин", - підкреслив він.

Міністр також зазначив, що в сформованій ситуації винна не Україна, а саме керівництво РФ. На думку Клімкіна, така ситуація створює, тим не менш величезні проблеми для самої Росії.

"Як Крим в результаті окупації йде в нікуди, так і Росія в цілому в результаті того, що вона робить в Україні, веде себе в нікуди. Вона не працює на своє майбутнє. І чим швидше зрозуміють це в Москві, тим, я вважаю, буде краще. Ось тоді-то і з'явиться шанс для того, що по-справжньому зветься українсько-російськими відносинами", - сказав Клімкін.

Нагадаємо, майже половина росіян вважає, що справи в Росії йдуть в правильному напрямку.