ua en ru

МЗС України вважає юридично нікчемними спроби РФ скасувати приєднання Криму до України в 1954 р

МЗС України вважає юридично нікчемними спроби РФ скасувати приєднання Криму до України в 1954 р Джерело фото:facebook.com/Униан

Міністерство закордонних справ України вважає юридично нікчемними спроби Росії скасувати приєднання Криму до України в 1954 р. Про це на брифінгу заявив директор департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми вважаємо, що заява Валентини Матвієнко потрібно розцінювати не більше ніж чергову спробу пошуку додаткових пропагандистських аргументів на виправдання анексії Росією Криму", - зазначив Перебийніс.

За його словами, відповідний російський законопроект, у разі його прийняття, буде нікчемним з юридично-правової точки зору, і він також буде нікчемним з точки зору міжнародного права, тому що ніякої новий російський закон не скасує численні міжнародні документи, на яких є підпис РФ і які визнають приналежність Криму Україні.

Як повідомлялося вчора, глава Ради Федерації РФ Валентина Матвієнко запропонувала визнати незаконним рішення Політбюро ЦК КПРС і Верховної Ради СРСР про передачу в 1954 р. Криму Україні.

Нагадаємо, 17 грудня, виступаючи в польському Сеймі, Президент України Петро Порошенко заявив, що вірить у те, що прапор України знову буде піднято над Кримом.