ua en ru

МЗС України вважає провокацією заяви Росії про наступальні плани сил АТО на Донбасі

МЗС України вважає провокацією заяви Росії про наступальні плани сил АТО на Донбасі
Міністерство закордонних справ України вважає провокацією заяви Росії про плани сил антитерористичної операції продовжити наступ на Донбасі.


Міністерство закордонних справ України вважає провокацією заяви Росії про плани сил антитерористичної операції продовжити наступ на Донбасі. Про це в ході брифінгу заявив спікер МЗС України Євген Перебийніс, передає кореспондент РБК-Україна.

"У зв'язку з окремими заявами, які лунають з боку російських чиновників про нібито наступальні плани сил АТО, ми не виключаємо, що це може робитися для того, щоб використовувати можливі провокації з метою подальших агресивних дій російських і терористичних військ... Жодних наступальних операцій сили АТО не планують, при цьому вони будуть готові дати належну відсіч тим, хто спробує атакувати", - заявив Перебийніс.

При цьому він зазначив, що Україна сподівається на мирне вирішення конфлікту.

"Незважаючи на загострення ситуації в зоні АТО, Україна виходить з пріоритетності мирної розв'язки конфлікту, і сподівається на повну реалізацію мирного плану Президента України, залишається відданою букві і духу мінських домовленостей. Наші дипломатичні та політичні зусилля зосереджені на тому, щоб, в тому числі, змусити Росію повернутися у русло практичної імплементації цих домовленостей", - додав Перебийніс.

Нагадаємо, раніше в АПУ заявили, що тільки в разі масштабного наступу бойовиків Україна почне на Донбасі військову операцію.