ua en ru

МЗС України вважає образливими і незрозумілими слова російських колег щодо відносини Києва з МС

МЗС України вважає образливими і незрозумілими слова російських колег щодо відносини Києва з Митним союзом. Проце заявив директор департаменту інформаційної політики міністерства Олег Волошин, передає "5 канал".

Він наголосив, що Україна у переговорах з міжнародними організаціями, у тому числі і з Митним союзом керується виключно національними інтересами.

Він висловив сподівання, що надалі російські дипломати будуть стриманішими у своїх висловлюваннях.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр України Микола Азаров заявив, що для української економіки життєво важливо досягнення домовленостей про співпрацю з Митним союзом.

За словами Азарова, Україна керується в першу чергу економічними інтересами, і в разі відсутності форм взаємодії з даною організацією країна втратить колосальний ринок, який дуже важко заповнити небудь ще.

Крім того, надзвичайний і повноважний посол Російської Федерації в Україні Михайло Зурабов заявляв, що Україна має прийняти рішення про форму співпраці з Митним союзом (МС) протягом півроку.

До цього Президент РФ Володимир Путін сказав, що головним каменем спотикання в питанні приєднання України до Митного союзу є стурбованість української сторони з приводу передачі частини функцій національних держав в рамках ТС на наднаціональний рівень.

Читайте також: Питання вступу України до Митного союзу не стоїть, - Рибак