ua en ru

МЗС України вважає за необхідне присутність спостерігачів ОБСЄ на всій протяжності російсько-українського кордону

Міністерство закордонних справ України вважає за необхідне присутність спостерігачів ОБСЄ на всій протяжності російсько-українського кордону.

Міністерство закордонних справ України вважає за необхідне присутність спостерігачів ОБСЄ на всій протяжності російсько-українського кордону. Про це йдеться в повідомленні прес-служби МЗС України.

"Збройні провокації з території РФ проти України фіксуються сьогодні не тільки поблизу пунктів пропуску "Донецьк" і "Гуково". Для здійснення ефективного моніторингу на російсько-українському кордоні, який сприятиме запобіганню поставок зброї і проникнення бойовиків в Україну з території РФ знадобиться присутність спостерігачів ОБСЄ на всій протяжності російсько-українського кордону", - йдеться в повідомленні.

Згідно з повідомленням, дискусія на засіданні Постійної ради ОБСЄ під час прийняття рішення показала, що таку позицію поділяє більшість держав-учасників організації.

"Розраховуємо, що в цьому питанні російська сторона буде готова не тільки до "жестів доброї волі", про які так багато говорилося її представниками під час підготовки рішення Постійної ради ОБСЄ, але й у практичних кроках щодо виконання зобов'язань у рамках ОБСЄ та двосторонніх угод", - додали в МЗС України.

Нагадаємо, сьогодні постійна рада ОБСЄ прийняв рішення про розміщення 16 спостерігачів організації на пунктах пропуску "Донецьк" і "Гуково" на російсько-українському кордоні терміном на три місяці.