ua en ru

МЗС України просить РФ не допустити перетину кордону автобусом з дітьми зі Сніжного

Міністерство закордонних справ України (МЗС) звернулося до Російської Федерації (РФ) з проханням про недопущення перетину українсько-російського кордону автобусом з українськими дітьми-сиротами з м. Сніжне Донецької області, який був перенаправлений членами самопроголошеної "Донецької народної республіки" до кордону РФ.

Міністерство закордонних справ України (МЗС) звернулося до Російської Федерації (РФ) з проханням про недопущення перетину українсько-російського кордону автобусом з українськими дітьми-сиротами з м. Сніжне Донецької області, який був перенаправлений членами самопроголошеної "Донецької народної республіки" до кордону РФ. Про це йдеться в повідомленні прес-служби МЗС.

Як повідомляється, російській стороні направлена нота, в якій звертається увага на відсутність дозвільних документів на вивезення дітей за кордон, а тому їх переміщення в Російську Федерацію буде кваліфіковано як міжнародне викрадення дітей з відповідними правовими наслідками для зловмисників та інших сторін, за сприяння або при потуранні яких вчиняється цей злочин.

МЗС України застерегло російську сторону, що такі дії будуть суперечити всім нормам міжнародного права, і звернулося з вимогою невідкладно вжити вичерпних заходів з метою припинення протиправних дій щодо зазначених дітей-сиріт - громадян України, зокрема недопущення перетинання ними українсько-російського кордону, і запобігання подібних випадків у майбутньому.

Нагадаємо, сьогодні збройні члени самопроголошеної "Донецької народної республіки" (ДНР) доставили перехоплена раніше автобус з дітьми із Снігового (Донецька область) на кордон з Росією.