ua en ru

МЗС України просить роз'яснити заяву британського лорда про визнання Криму "частиною Росії"

МЗС України просить роз'яснити заяву британського лорда про визнання Криму "частиною Росії" Фото: МЗС України

Посольство України у Великобританії нагадало лорду про те, що Крим – це частина України

Посольство України у Великобританії прийняло до відома поширену російськими ЗМІ заяву британського лорда Річарда Белфа з твердженням, що Крим є "історичною частиною Росії" і що Москва "виконала волю кримчан, повернувши півострів". Про це повідомляється на сайті українського посольства.

Наголошується, що посольство направило запит в офіс лорда Белфа з проханням підтвердити це або спростувати неправдиві приписування.

"Тим часом ми хотіли б відзначити, що весь цивілізований світ, включаючи всі провідні міжнародні організації, вже визнав той факт, що Росія жорстоко і боягузливо анексувала Крим, де в даний час вона вчиняє систематичні порушення прав людини, прагнучи знищити самобутність українців і корінних народів півострова - кримських татар", - заявили в посольстві

Українські дипломати також нагадують про численні заяви прем'єр-міністра Великобританії Терези Мей і міністра закордонних справ Бориса Джонсона про те, що Крим - це Україна, і Росія повинна повернути його, а також те, що санкції проти Росії повинні залишатися в силі.

"МЗС України буде і надалі докладати всіх зусиль, щоб спростувати погану пропаганду Кремля, яка активно поширюється в західному суспільстві", - додали у відомстві.

Напередодні в російській газеті "Известия" з'явилося інтерв'ю з членом підкомітету палати лордів парламенту з питань зовнішньої політики ЄС Річардом Белфом, де той стверджував, що, "повернувши" Крим, Москва лише здійснила бажання величезної кількості людей, включаючи представників керівництва, які вважають Крим частиною Російської Федерації".

Нагадаємо, Європейський парламент 16 березня 2017 року проведе дебати по ситуації в окупованому Криму та українським політв'язням в Росії.