ua en ru

МЗС України призвав ООН не уникати оцінок зафіксованих порушень з боку терористів на Донбасі

Міністерство закордонних справ України закликає ООН не уникати оцінок зафіксованих порушень з боку терористів на Донбасі.

Міністерство закордонних справ України закликає ООН не уникати оцінок зафіксованих порушень з боку терористів на Донбасі. Про це йдеться в коментарі МЗС з нагоди оприлюднення сьомого доповіді ООН про ситуацію в області прав людини в Україні.

"Українська сторона продовжує наполягати на тому, щоб місія використовувала в тексті доповіді словосполучення "незаконні збройні формування", як це чітко визначено в резолюції Ради ООН з прав людини A/HRC/27/75. Закликаємо місію в подальшому не уникати оцінок зафіксованих порушень з боку терористів, яких підтримує Російська Федерація, а також окупаційної влади в Автономній Республіці Крим", - наголошується в коментарі.

У МЗС додали, що відомство зазначає ретельність і неупередженість викладу ситуації, що багато в чому відповідає оцінками як української сторони, так і міжнародних партнерів та іноземних спостерігачів.

Нагадаємо, у доповіді ООН з прав людини в Україні йдеться про те, що з початку перемир'я у вересні 2014 р. на Донбасі вбито близько 1 тис. осіб, а за перші 8 тижнів перемир'я з-за обстрілу гинули по 13 чоловік в день.