ua en ru

МЗС України постійно вимагало від Росії видати українського моряка, проти якого порушено кримінальну справ

Міністерство закордонних справ України від самого початку інциденту в Азовському морі, вимагало від Росії видати моряка - громадянина України, проти якого порушено кримінальну справу. Про це РБК-Україна повідомили в прес-службі МЗС.

В МЗС також повідомили, що вчора відбулася зустріч консульського працівника з самим українцем та слідчим, який веде його справу.

"Наше посольство в Росії і консульство в Ростові-на-Дону, МЗС забезпечує консульський супровід порушеної російськими компетентними органами кримінальної справи, в рамках якої з громадянина України взято підписку про невиїзд на час проведення слідчих дій. Вчора відбулася зустріч нашого консульського співробітника з громадянином, його адвокатом, а також розмова з слідчим, який веде цю справу. Ця справа постійно знаходиться на контролі МЗС, посольства нашого в Росії і консульства. Ми нічого нового сьогодні не сказали, ми це говорили від початку, сенсації ніякої нема", - розповіли в прес-службі.

Нагадаємо, вчора в Росії українському рибалці Олександру Федоровичу, який вижив після зіткнення з катером прикордонників РФ в Азовському морі, правоохоронці пред'явили звинувачення.