ua en ru

МЗС України засудив запуск балістичної ракети Північною Кореєю

МЗС України засудив запуск балістичної ракети Північною Кореєю Фото: Кім Чен Ин (twitter.com/kcna koreannews)

КНДР запустила другу ракету 29 липня

Міністерство закордонних справ заявило, що Україна засуджує недавній і вже другий за останній місяць запуск міжконтинентальної балістичної ракети "Хвасон-14" Північною Кореєю. Про це передає прес-служба министрства.

"Цей запуск є черговим зухвалим порушенням міжнародного права та відповідних резолюцій Ради Безпеки ООН щодо північнокорейської ракетній програмі", - йдеться в повідомленні.

Зазначено, що Україна приєднується до всіх тих країн, які виступили на користь застосування додаткових санкцій, щоб повернути КНДР в міжнародне правове поле.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в суботу, 29 липня, КНДР заявила про другому успішному запуску міжконтинентальної балістичної ракети "Хвасон-14".

Також прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе закликав Китай і Російську Федерацію посилити тиск на КНДР.

Президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп і прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе провели переговори, в ході яких погодилися, що Північна Корея являє серйозну загрозу, однак не обговорювали ведення військових дій проти КНДР.

"Ми докладаємо послідовні зусилля для вирішення північнокорейської проблеми мирним шляхом, але Північна Корея проігнорувала це повністю і загострила ситуацію одностороннім чином. Міжнародне співтовариство, починаючи з Китаю та Росії, має серйозно ставитися до цього очевидного факту і посилювати тиск", - заявив Абе.