ua en ru

МЗС України засудив ратифікацію Росією угоди про спільні збройні сили з Південною Осетією

МЗС України засудив ратифікацію Росією угоди про спільні збройні сили з Південною Осетією Фото: МЗС України

МЗС засудив відкриття російською окупаційною владою митного пункту в Ахалгорі

Міністерство закордонних справ України засудило ратифікацію Державною думою Російської Федерації так званої угоди про порядок входження окремих підрозділів збройних сил самопроголошеної "Республіки Південна Осетія" (окупована територія Грузії) до складу збройних сил Російської Федерації. Про це йдеться у повідомленні на сайті МЗС України.

Окрім того, МЗС засудив відкриття російською окупаційною владою митного пункту в Ахалгорі (Цхінвальському регіоні) та створення спеціалізованого митного пункту у Сухумі в Абхазії.

"Цей черговий провокаційний крок є продовженням політики Кремля щодо дестабілізації ситуації в Чорноморському регіоні та підриву архітектури європейської безпеки. Закликаємо Російську Федерацію виконувати свої зобов’язання в рамках міжнародного права та вивести всі свої збройні формування й окупаційні адміністрації з тимчасово окупованих територій Грузії та України", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що російська окупаційна влада в Південній Осетії перенесла так званий "кордон" ще на 500 метрів углиб Грузії.

13 червня РФ почала масштабні військові навчання в невизнаній Південній Осетії. Вчення мали тривати до 17 червня, у них брали участь близько 3 тисяч чоловік, було задіяно понад 500 одиниць озброєння і військової техніки, в тому числі "новітні уніфіковані командно-штабні машини, призначені для забезпечення зв'язку та управління підрозділами під час бою".